lördag 29 augusti 2009

Gott o blandat

Hej ! nu var det verkligen längesedan jag uppdaterade min blogg. Det känns som jag inte riktigt har kommit igång efter semestern med bloggen. Med heltids arbete, fritids, förskola lämning o hämtning så blir det inte mycket tid över till annat... Men vad jag har gjort sista tiden det är att plocka svamp.. i massor. Man skulle kunna säga att jag rent ut sagt blivit svamptokig ;). Även bär som jag aldrig gillat att plocka har också hunnits med.
Torkade o klara att använda framöver
Har inte ens behövt åka långt utan plockat i skogarna där mina föräldrar bor.
Favorit loppisen har öppnat nu igen efter varit stängd över sommaren. Fyndade denna tvättkorg för 20 kr. Skall måla den vit så småning om. Har länge letat efter en mindre tvättkorg att ha i hallen. Med ett litet hus med 2 våningar o källare så man i behov av bra förvaring.
Lite blandade bilder från vardags rummet kommer här. Mitt fönster som jag fyndade innan semestern har hamnat i fönstret!
Släktklenoder ;) Från min mormor.
Fick denna spegel av min kompis. Då var den guldfärgad. Med några lager med sprayburken blev den riktigt fin.
Min dopskål har kommit fram. I den förvarar jag gamla ljushållare.
I ett annat hörn av vardagsrummet står detta gamla pottskåp.

Gamla trådrullar fyndade på loppis!

Tack alla för fina kommentarer. Vet att jag inte varit lika duktig med att svara. Imorgon bär det av till Belgien med jobbet. Kanske att man kan hitta nått spännande där. Ha en skön helg!
Kram Josefine

söndag 9 augusti 2009

Svamp Lycka ....

Man säger att det är ett gott svamp år i år. Hittills har det stämt.
Begav mig ut i skogen idag tillsammans med bästa kompisen och sonen på jakt efter det gula guldet... och vilken lycka det blev.
Visst blir man lycklig när man springer på ett sånt här ställe!
Nu skall jag fräsa lite kantareller i smör som sedan läggs på en rostad smörgås.. Mums!
Vi sprang även på denna ellefant mitt i skogen :)
Ha alla en skön söndag!
Kramar Josefine

måndag 3 augusti 2009

Lite loppis fynd

Till skillnad från många andra så går jag på färre loppisar under sommaren än under resten av året konstigt nog, men några små loppisar har besökts under semestern och här kommer resultatet...
Har idag plockat kvittenfrukt som jag kokar marmelad på. De blev väldigt fina i detta gamla mjölkärl som fyndades i helgen för 10 kr.
Ett uppläggnings fat till min tallrikshylla. Denna med med en annorlunda dekor.
Gustafsberg "Luxor" 1927.
Ett annat fat i ny silver.
och som ni kan se så regnar det även här.... 2 veckor kvar av semestern man hoppas ju på den där medelhavsvärmen skall infinna sig snart!