måndag 4 maj 2009

Tallrikshyllan

Ett litet inlägg så här sent på måndags kvällen. Har för första gången på länge inte varit på en loppis under helgen. Nära o kära trodde att jag inte mådde bra. Men det gör jag kan jag intyga. Kände väl att det blivit väl många besök på sista tiden och med så underbart väder som helgen bjöd på så gjorde det inget.
Var på ko släpp istället, det var verkligen en upplevelse i sig att se alla dessa stadsbor som letat sig ut på landet för att titta på när kossorna skulle släppas ut på sommarbete. Ca 1500 personer., Arla var där och bjöd på bulle o mjölk. Reflekterade att även om jag själv är uppväxt på landet så hade jag nog aldrig sett ett kosläpp tidigare. Kul var det och jag kan inte låta bli inte kommentera vad ett barn sa till sin mamma. ;- Mamma, varför har kossorna prislappar i örorna.. ;)
Förra helgen bjöd på både loppis o auktion i det härliga vår vädret. Gjorde massor av fynd. Fick utökat min samling med fina uppläggningsfat som nu hittat plats i tallrikshyllan i köket. Både Rörstrands "Bohus" & Gustafsberg "Lilja" fick jag för en billig peng.
Denna Kaffe servis i 3 delar blev min för 20 kr... Allt jag ropade på fick jag mer eller mindre för 20 kr. Det är vad jag kallar en lyckad auktion :)
Har blivit svag för dessa metall föremål, trodde aldrig tidigare att jag skulle tycka om det men man kan ju alltid ändra sig.
Imorgon skall jag till Skövde i jobbärende, kanske att det finns några loppisar längs vägen.. Ha en fin vecka allesammans.
Kram Josefine

12 kommentarer:

Hannis sa...

Prislappar i öronen!!
Så gulligt!
Men det ser ju faktiskt ut som det=))

Vilka vackra fat du fyndat!

Ha en skön dag//
Kram Hannis

Anonym sa...

Hej Josefine!

Vilken härlig blogg! Visst är det fint med den lantliga stilen. Jag har också fallit för den, men tycker inte att den gör sej rätta i vår lägenhet. Tyvärr. Men jag drömmer också om en dag i framtiden då jag har min egna lilla stuga att pyssla om.

Förresten, synd att Unni var så tvär på kosläppet. Hade gärna pratat lite mer med er.

Ha det gott!
/Frida

Anette sa...

Det är fint med blå-vitt porslin. Har inte varit på kosläpp i den bemärkelsen, men varit med när kossorna släpps ut på våren utan stor publik. Det är kul att se vad glada dom blir.

Anette

Vita små hjärtan sa...

Vilka härliga fat!! Samma nyanser o lite snarlika men ändå olika!!! Kram

jakt,skor,barn,inredning sa...

Kommentaren med prislappar i öronen var riktigt kul. Härligt med spontana barn. Nilla

Skimrande kristaller sa...

*ler* riktigt kul kommentar det där om prislappar i öronen! Så fina fynd du har gjort!! Jättefina. Blev inget loppis för mig i helgen heller. Kan ju inte vara där jämt, fniss. Nej, jag gjorde helt enkelt andra saker här hemma. Ha det så gott. Kram Lenita

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jag växte upp på en gård och minns när min pappa släppte ut kossorna. De hade bara 3, men det var ett himla glädjeskuttande. Och är dom flera måste det ha varit en syn..
Du är allt en riktig Loppislycka du! Alltid fina fynd.
Kram till dig
AnnaMaria

LenaS sa...

Åh vad fint, härligt med loppisfynd ;o)
Kramis/LenaS

Lilla hjärtat sa...

Vad roligt det är när man gör såna fynd. Jättefint!
Kram A-k

Lantligt i stan sa...

Vad roligt med kossorna! Har nog aldrig sett det själv. Fina fynd du gjort, så vackra uppläggningsfat!
Kram Anki

Boningsljus sa...

Visst är de roligt med auktioner va själv på en i helgen. Du har gjort riktiga fynd och så billigt.(kul) Kram Sussi

Blåbärs och smultronstället sa...

Vilken fin blogg du har. Gillar loppis sen något år, mer och mer faktiskt. Därför kikade jag in hos dig som heter Loppis Lycka, hittade dig genom kompisen Åsa på Nylyckan.
Jag blev så glad när du visade tallrikshyllan på en mönstrad vägg. Vi har en mönstrad tapet i köket och jag har köpt en tallrikshylla som jag vill ha upp på ena väggen. Ska genast visa min sambo...
Kram på dig!
Susanne