tisdag 17 mars 2009

Va lite sol kan göra!

I går kändes allt trist o grått, idag lyser solen och både humör o krafter kommer tillbaka :) Börjar jobba lite senare idag så jag har varit snabb med att fota lite i huset då solen tittade fram bakom molnen! Sovrummet verkligen lyser en dag som denna..
Dessa fina kuddar (har 2) fick jag i julklapp för 2 år sedan, de är inhandlade i Indien. Gillar dem jättemycket!
Denna gamla komod har jag haft ett tag. Den blev min för endast 40 kr. Det var kul den dagen jag köpte den. Var på loppis tillsammans med tjejkompisarna, snabb som jag är la jag beslag på den direkt utan kompisarnas vetskap. Lite senare så säger kompisen att hon sett en jättefin möbel men att det redan var såld och pekar på min komod.. hihih.. Man måste vara snabb när man är på loppis.
Perfekt sliten och nött!
2 förvaringslådor som målats vita står längs ena väggen i sovrummet. (IKEA, men köpta på loppis 30 kr st.)
Vid min sida sängen är det överbelamrat med böcker och tidningar.. :) Bordet fick jag av kompisen när de rensade ut sin sommarstuga som skulle rivas. Örngott har många användningsområden. Har dragit ett över en korg som jag har mina böcker i.
En gammal tvättkorg som jag spraymålat vit. Öppnade ett örngott i ena änden o sydde på ett nedtill. Blev perfekt som tvättpåse till korgen.
Denna söta lilla spegel även den ett loppisfynd. Tror att den kommer från Hemtex. Sitter nu på väggen ovanför mitt nattduksbord. Tror ni listat ut nu att allt mer eller mindre i mitt hem är loppis fynd! ;)
Sist men inte minst, min kläd hängare. Ett gammalt bruksföremål. Tror man hade garn på den. Har tagit bort 2 "hjul" som suttit på pinnarna. Målade den vit såklart.
Ha en underbar vecka allesammans! Kram Josefine

25 kommentarer:

Unknown sa...

Men du, vilka fina bilder!! Det ä ju kul med loppisfynd. Vissa saker målar man om o andra lägger man till tyg på eller ändrar det till sin eget tycke o smak. Det är väl charmigt! Det där med korgen va ju ett bra tips! Ha det gott. Kram Lenita

Ida sa...

Åh, vilka fynd du gör!! Har kollat in din blogg och du gör så finurliga och fina saker!! Tvättpåsen av gammalt örngott var ju hur smart som helst! Älskar själv att springa på loppis och det är kul att få nya ideer på vad man kan göra av gamla saker.
Mvh Ida

Anette sa...

Det du har gjort med örngotten tycker jag var toppen och inte nog med det - vilka fina kort du tar. Proffsigt

Anette

Viola sa...

Du är verkligen kreativ på att ta tillvara på dina fynd, SÅ mkt fint du bara visar, din komod helt underbar! Det är bara att gratulera till dina kap för nästan ingen ting, hoppas du har det bra denna soliga dag, nu har den även hittat till oss, kram

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Så mycket fint du visar! Den lilla kommoden var ju underbar och priset sedan!!!!
Härkliga kuddar också, och fiffigt med örngotten! Ja du har så otroligt mycket ideer!
Kram
Marie

Det vita dårhuset sa...

Du MÅSTE skoja?!! 40 ynka kronor för den?!!!!
Dig vill jag stpooa i handväskan när jag går på loppis!!
Kram Erika

SNOWWHITE-SUSSIE sa...

Gokväll!!
Va bra tips med örngotten.. din kommod var såå himla fin..kramisar snowwhite-sussie

Lantligt i stan sa...

Vilken bildkavalkad! Så fint du gjort med tvättkorgen, jättesmart ju! Älskar kommoden, vilket fynd! Jag är också på jakt efter något liknande. Börjar bli dags att gå på auktion, jättelänge sen sist.
Kram Anki

Vita små hjärtan sa...

Så fint du har runt omkring dig!Kram

Boningsljus sa...

Jätte fin blogg du har. Jag gillar oxå loppisar bästa som finns. pottskåpet är otroligt vacker./Sussi

Stina sa...

Superfint...alltihop. Kommoden var ju alldeles speciellt underbar.:-) Kram

Anonym sa...

Åh vilka underbara bilder på dina jättefina ting!
Kramis/LenaS

Nilla sa...

Vilka spännande idéer du har. Jag har inte tänkt på att använda gamlaörngott på ett så kreativt sätt. Kul!

VITA NYANSER sa...

Vilka fina saker du visar! Loppislådan från IKEA, så snygg! Din tvättkorg brevid sängen som fått vit färg, det ser ut som lagomt med färg så att den är SNYGG, måste testa. Känner igen det där med saker brevid sängen, har inredningstidningar och böcker där, bra att ha en korg. Din härliga hängare, vilken uppfinningsrikedom!!! Tack för inspirationen.

Kram L-L

Lilla hjärtat sa...

Kul att hitta hit. Jättefin blogg,den måste följas.Länkar dig.
Nu måste jag kika runt lite mer...
Kram Anna-Karin

Gammelbålsta sa...

Hej!
Vad kul att du kikade in hos mig. Jag brukar vara inne och kika hos dig, du har en jättefin blogg.
Ha en jättebra dag hälsningar Aydan

oumberligating sa...

Hej och Godmorgon! Idag så sätter jag mig ner och gör mitt vanliga veckobesök på bloggar som jag besökt tidigare och även på en del nya som man kommit i kontakt med på något sett oftast då via någon länklista. Efter ett tag så försvinner en del namn och kommentarer glöms bort så därför uppskattar jag i allafall när det blir lite uppdatering. Skriver nu en rad på din fina och trevliga blogg.
Blir själv glad när någon talar om att de varit inne och läst eller bara tittat som hastigast. Personligen så kan jag fastna för små detaljer i en blogg, det behöver inte just vara de som är mest genomarbetade, det kan vara något som skrivs, ofta en tanke eller intressant fundering eller något i en bild som får en att tänka till
Ha en fin dag önskar Peter Olofsson!
PS: Min blogg är ju självfallet inte vad den var tänkt att vara från början utan detn är lite som livet själv, en blanding av allt:

Mjölk, Puder & Aska sa...

Hej kul att jag hittade din fina blogg, hit kommer jag gärna tillbaka,
Kramar Anna

Vita små hjärtan sa...

En del har jag skrivit, en del köpta. Trevlig helg kram

LillaFlisan sa...

Jösses så mycket fint du visar!

Du har ju sytt jättefint!

Gillar verkligen iden med örngottet som tvättpåse. smart!

Stor kram och trevlig helg!

Flisan

Inspiration i vitt sa...

Ååå vad mycket fint du visar, gillar allt. Ditt nattduksbord skulle jag ha haffat derekt jag med och klädhängaren var ju ursöt, bara vill ha saker.
Kramar till dig/Ingela.

Hanna sa...

Oj oj oj vad mycket snyggt. Och vilka fynd sen. Fynd på loppis är liksom riktiga humör höjare. Visst får man energi av att solen äntligen är här igen...fast det får även dammråttorna att synas bätre.
trevlig helg
kram

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vi var grannar på en kommentarsida så jag kikade in hos dig. Och måste säga först att du har en jättefin välkommenbild, den översta med lakanen! Loppislycka, ja det var mkt fint du hittat. Fiffigt med örngottet i korgen.
Ha en bra söndag och
kram till dig
AnnaMaria

Nylyckan sa...

Hejsan! Gud vilken fin blogg du har! Jag bara njuter. Just nu är jag loppistokig! Fick fina tips på hur man kan använda gamla örngott och lakan. Tack för titten! Kram Åsa

Lina sa...

Hej!
Tack själv! Vilken underbar blogg du har! och vilket härligt namn, loppislycka!!! Jag länkar bums så jag kan komma tillbaka! Har kikat runt en lång stund på allt fint du visar! Blev så nyfiken vart din loppis låg och hittade länken! Spännande, hoppas aytt vi kan ta oss dit någon lördag...

Log när jag såg din lilla hög med fynd som väntade på att bli tillfixade ;- ) Har en likadan hög i källarn här hemma. Maken suckar och undrar vart jag ska ha allt...De vet jag, men jag ska ju ha tid att måla och fixa. Inte lätt när man jobbar 100% och har småbarn...men, snart ska jag ta tag i nåt av alla mina projelt!;- )

Må så gott & ha en bar vecka!
Kram, Lina