söndag 7 februari 2010

Gamla saker från förr....

Eftersom jag har varit i röjartagen så är min tvättstuga igen i visbart skick! Har till och med lyckats få ned tvättberget till normal storlek vilket känns väldigt skönt. Att bo i ett hus med 2 våningar + källare innebär en massa transporter upp och ner, ner och upp. Det är ett under att ingen har ramlat och slagit sig i trapporna så som vi springer i dem dagarna i ända. Då källaren är väldigt kall på vintern så väljer jag att torka tvätten på övervåningen. Mycket bärande blir det.... Så skönt det är på sommaren när man bara kan gå rätt ut och hänga upp tvätten och den självtorkar på ett nafs i de sköna sommar vindarna.
Så idag blir den en foto kavalkad från min tvättstuga och allt som finns iden... gamla saker från förr är nog en bra benämning....
Den gamla byrå fyndade jag på loppis för endast 40 kr. Jag har valt att inte göra nått med den. Tycker den är slitet vacker som den är. I den förvarar jag gamla örngott o linne. Man har ju genom åren samlat på sig några stycken. Men de används flitigt.
Bakom de vita jalusierna finns tvättmaskin, förrådshyllor, fjärrvärmeanläggning.. allt sådant som inte behöver synas...
Apropå att samla på saker... Mina gamla strykjärn står dekorativt framme. Hade varit häftigt att någon gång prova hur det var att stryka med dem.
Den gamla spinnrocken kommer från min mormor. Sliten o vacker!
Ett annat gammalt bruksföremål står lutat mot väggen.. Det vita mot det gråa blir så fint tycker jag!
Mormors korsett hänger framme som jag är så glad över. Jag hade faktiskt den på mig en gång.. det var på min 25 års kalas (många år sedan nu), då det var country & western tema. Man fick en fantastisk hållning.
Den gamla glödlampan är ett arv från min morfar. Tror den har suttit i en fyr eller liknande.
Veckan som kommer blir inte så mycket bloggande heller. Reser till Skövde imorgon med jobbet. Men en och annan loppis skall nog hinnas med. ;) Det är nästan nollgradigt här idag, men ändå känns det rått o kallt. Lite pulkaåkning gör nog susen för att få upp lite värme! Ha en skön söndag och ny vecka! Kramar Josefine

12 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Så mysigt med fina gamla saker, så skulle jag vilja ha i tvättstugan också. Du hade mycket fin textil, det korsetten var häftig. Och byrån är jättefin. Ha en bra vecka i Skövde.
Kramar
AnnaMaria

Viola sa...

Det ser ut som du har en väldans rar tvättstuga med alla fina saker som du visar, hoppas helgen varit skön, kramar

Lilla hjärtat sa...

Tvättstugan ser jättefin ut. Jag skulle vilja ha nåt liknande. Just nu är det inte alls nåt mysigt i våran...
Ha det gott
Kram A-K

Fågel Blå sa...

Åh vilken helt underbar tvättstuga du har, där skulle jag kunna tänka mej spendera ett antal timmar fniss, fniss!
Ha en bra vecka!
Kram Kathrine!

Vitaspetsgardiner Godis och Praliner sa...

hej vännen....

Åhhhhhhhhhhhh vilken underbar tvättstuga du har! Om jag hade en sådan vacker tvättstuga skulle jag flytta ner dit!
Jag tvättar idag,men dessvärre är det inte alls lika vackert där nere som hos dig.Vad snyggt det är med ljusblått,gudomlig färg..

Jag önskar dig en fin vecka
kram-kram-kram

LenaS sa...

Åh vilken underbar tvättstuga du har!
Ha en fin dag!
Kramis/LenaS

Vita små hjärtan sa...

Hej!
Å vad härligt!!!! Vackert!!!!
Jag älskar allt gammalt!!!
Ha en bra dag!
Kram Agnetha

Lantligt i stan sa...

Så fint du har i din tvättstuga! Visst var det mycket gamla och fina grejor där! Du skulle nog få en chock om du såg min tvättstuga! Den är ett framtida renoveringsprojekt. Ha det gott!
Kram Anki

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Härliga bilder från din tvättstuga! Gillade färgen på byrån... bar att du låtit den vara som den är... Och mycket annat fint var det också.
Kram
MArie

Skimrande kristaller sa...

Wow vilka vackra bilder du bjuder på! Du verkar ha en riktig skattkammare där nere, med så fina härliga gamla saker! Ha det gott. Kram Lenita

الصفوة جروب sa...

شركة ماسة لمكافحة الحشرات
شركة ماسة لرش المبيدات
شركة ماسة لمكافحة الحشرات بالاحساء
شركة ماسة لمكافحة الحشرات بالرياض

الصفوة جروب sa...

شركة امست للتنظيف افضل شركة لتنظيف المنازل والشقق والفللوالبيوت والمجالس والكنب والمفروشات والخزانات بالقطيف والمنطقة الشرقية لديها عمالة مدربة وخصومات هائلة طما توفر خدمات مكافحة الحشرات ورش المبيدات بالقطيف باسعار رخيصة ومناسبة وخصومات هائلة

شركة امست للتنظيف

امست للنظافة القطيف
شركة امست لمكافحة الحشرات
شركة امست لرش المبيدات