tisdag 12 januari 2010

Äntligen var det då dags...

Det blev en visit till loppisen efter jobbet i måndags. Den hade ju nu äntligen öppnat efter varit stängd sedan innan jul. Lite lätt abstinens har man haft!
Jag håller på att samla till en vitblå servis. Har köpt en tallrik då och då. Kul att kunna duka med olika porslin, men som ändå går i samma färgskala. Svenskt eller finskt porslin står högst på listan. Tror ni jag blev glad när jag hittade dessa gamla tallrikar i blandade storlekar och antal. Stämplat Arabia, men vet inte när det är tillverkat eller vad modellen heter. Någon som vet ? För alla dessa tallrikar betalade jag endast 70 kr.
2 ramar med motiv fick jag med mig hem. 15 kr st.
Behövde nog inte ytterligare ett vitt uppläggningsfat, men vem kan motstå en sådan här skönhet för 15 kr!
Skönt att loppisåret 2010 äntligen blivit invigt! Får se vilka spännande fynd som väntar på mig!
Ha en fortsatt fin vecka så ses vi snart igen !
Kram Josefine

11 kommentarer:

Skimrande kristaller sa...

Vilka fynd!! Ja, nu möter vi ett nytt år med nya loppisar, undrar vad man kan möta på där.. hmmmm. Spännande! Ha det så gott. Kram Lenita

Betty sa...

Har själv lite svårt för att hitta den rätta loppiskänslan på vintern , men så kanske fler tänker o det finns massor fint att fynda ?
Grattis till dina fina köp.

Kram Betty !

LenaS sa...

Åh vilka fina tallrikar!
Ha en fin dag!
Kramis/LenaS

Nylyckan sa...

Hej! Vilka fynd! Gillade tallrikarna jättemycket, även ramarna och uppläggningsfatet. Du verkar ha en fin loppisbutik nära dig. Kram Åsa

Lantligt i stan sa...

Vilka fynd du gjort på loppisen!! Tallrikarna var ju helt underbara, liksom ramarna och uppläggningsfatet. Och vilket pris! Ja det är bara att gratulera! Blir nog loppis till helgen för mig med. Ha det gott!
Kram Anki

anne sa...

Åh vilka fynd!¨
Det vita uppläggningsfatet för 15 kr var ju en riktig skatt!

Vet inte vad de blåmönstrade faten heter, men fina är det, mönstret är väldigt vackert!

Jag hade en gammal, gammal fin servis... men glaseringen sprack och det kom in fukt under och så möglade de... kunde inte tro mina ögon när tallrikarna började mögla... så de fick åka... synd.

Kram Anne

Viola sa...

En till som älskar udda blåvita tallrikar..nog för att jag handlar in porslin men denna vackra tallrik har jag inte sett, ett riktigt kap du gjorde...:) ha en fin dag, kram

Lina sa...

Hej!
Men vilka fynd du gjort! Och bra priser! =) Jag var på "min" loppis här i Mölndal igår, men de blev inga fynd. Mest nya grejer och väldigt utplockat...

Ja, trappan är vi jätte nöjd med, nu ska bara resten av hallen fixas, klädproblemet är de mest akuta. Men en lösning finns, nu är de bara tid och ork! =)

Må så gott & trevlig helg!
Kram, Lina

Anonym sa...

Grattis till dina fynd! :)
Får man fråga var någonstans du går på loppis? Jag bor också utanför Göteborg, men har svårt att hitta någon tycker jag.
Ha en trevlig helg!
Ninni

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

ååh så söta tallrikar! Med blåa rosor! Det var ett riktigt fynd... och så många sedan.
Det stora uppläggningsfatet har jag en hel servis av... både matservis och kaffeservis. Inköpt på auktion för många år sedan... och jag gillar den fortfarande :)
Kram
Marie

Blåbärs och smultronstället sa...

Hejsan, jag gillar att kika på dina loppisfynd. Vårt ena loppis öppnade också i måndags, så jag åkte dit och fyndade lite spetsar och silverskedar bl.a...
Jag samlar också på blåvitt porslin. Härligt att åka spark, jag tänkte ta en skidtur i helgen nu när det inte är lika kallt.
Ha en fin helg!
Kram Susanne